AnnaLina Hertzberg

Från 2015 arbetar jag som konstnärlig ledare och enhetschef för barn och ungdomsteatern ung scen/öst i Linköping.  Innan dess har jag frilansat som dramatiker, dramaturg och regissör. Förutom mitt arbete på svenska teatrar har jag ett stort engagemang i teaterutbyten med Baltikum, Finland och Georgien. Jag handleder även i att skriva texter för scen och teater, för grupper och individuellt. Som projektledare har jag även varit med och utvecklat samt undervisat i att skriva dramatik på Tyst Teater, Lithuanian Academy of Theatre i Vilnius och Royal District Theatre i Tbilisi.

2016/17 deltog jag i ledarskapsprogrammet ”Att utvecklas som chef”, under ledning av Svensk Scenkonst och Handelshögskolan Executive Education. Under 2013/14 deltog jag i ”Ledarskapsutveckling för teaterregissör”, arrangerad av Kulturkraft Stockholm i samarbete med Teaterförbundet, Svenska Regissörsföreningen, Svensk Scenkonst.

Jag är utbildad i ”Att skriva dramatik” vid Biskops Arnös folkhögskola. Jag har även gått ”Tag å Skriv” vid Nordiska folkhögskolan i Kungälv. På universitetsnivå har jag studerat teater- och litteraturvetenskap.

anna-24

I media: ”Hon fick sitt drömjobb på ung scen/öst”

(Namnet Myra är ett släktnamn från min mormors halländska sida, gården Myra i Fjärås socken. Betydelsen är den som härstammar ur det svenska ordet för våtmark, myr. Insekten Myra är symbolen för mitt arbete. En ständig rörelse i ett outtröttligt kollektivt samarbete,  med stor kapacitet i förhållande till dess minimala storlek och aggressivt uthållig när det gäller till synes oövervinnerliga utmaningar.)