do you feel wpic 2 tumme projectDO YOU FEEL UNDERSTOOD? hade premiär på Kägelbanan i Stockholm 17 augusti 2012. Föreställningen var resultatet av en två veckors workshop i Finland under juni samma år.

Jag tillbringade två veckor på Saari Herrgård i Mietoinen utanför Åbo i Finland, tillsammans med fyra skådespelare, sex dramatiker, en kompositör samt ytterligare en regissör. Vi arbetade med att utveckla nyskriven dramatik genom improvisation, repetition och textarbete. Slutresultatet blev en förställning som spelades på Kägelbanan i Stockholm 17 augusti 2012 kl 20.00 (inom ramarna för Women Playwrights International Conference – WPIC).

Avsikten med projektet har att jobba tillsammans professionella regissörer och skådespelare jobba praktiskt med teatertexter. Målet var även att sprida information internationellt om ny dramatik och om kvinnornas ställning inom teatervärlden. Projektet var engagerat i frågan om språket. Själva projektet var flerspråkigt (ryska och engelska parallellt med de medverkandes olika språk). Frågor kring språk som identitetskapande och språket inom teatervärlden var ständigt aktuella under arbetet och diskuterades under ett seminarium efter föreställningen på WPIC.

Medverkande dramatiker: Maria Lee Vivak (Estland) Gabriele Labanauskaite (Litauen) Sofia Aminoff och Emilia Pöyhonen (Finland) Lyuba Mulmenko (Ryssland) , Madara Rutkevica (Lettland)
Regissörer: AnnaLina Hertzberg (Sverige) och Mikaela Hasán (Finland).
Skådespelare: Ann-Charlotte Franzén (Sverige), Mia Renwall, Helena Maria Laxén, Jermo Grundström (Finland)
Kompositör: Pernille Sejlund (Danmark)
Översättare: Yana Ross, Kristian London, Hanna Gullischsen, Margita Gailitis, Aivaras Mockus
Produktionsassisten: Irina Duskova
Producent/projektledare: Helena Autio-Meloni

http://bambuser.com/v/2909715 (Föreställning på WPIC)

http://bambuser.com/v/2909998 (Diskussion: Do you feel understood 2012-08-17)

Initiativtagare för projektet var Adelfa Agency (Finland). Läs mer på http://www.adelfa.fi/playwrights/