Jag-vill-ha-lyckliga-slut-4-567x378”Vem du än är. Var du än är. Var du än kommer ifrån. Ingen ska hindra dig från att önska. Du kan önska vad du vill när du vill! Kom nu, kom in i ditt lyckliga slut.”

Ljuset går upp, musiken drar igång. Silvana, Rim och Bo har kommit hit för att ge oss våra lyckliga slut. Men vem är den där Limonas som kliver upp på scenen och ställer konstiga frågor?

Vi har bett unga och gamla i Östergötland att beskriva sitt lyckliga slut. Utifrån skrivna och tecknade svar gör vi en show om relationer, drömmar, godisland, Oscarsgalor, superhjältar, månen, lugn, framtid, frihet, flykt och längtan efter det ultimata lyckliga slutet. Det handlar om att inte våga säga eller tänka på sitt lyckliga slut – för då kanske det inte slår in. Om att inte vilja veta hur det slutar, och om att upptäcka att jag är bäst på att vara jag. Framför allt är det en kavalkad av önskade och verkliga lyckliga slut. Kanske är det att vinna Nobelpriset, spela huvudrollen i en musikal, få en kyss, eller bara stå och vänta på bussen. Det viktigaste är att alla har rätt till ett lyckligt slut!

För alla från 10 år. Premiär 11 mars 2016.

Manus AnnaLina Hertzberg & Manda Stenström
Regi AnnaLina Hertzberg
Scenografi, kostymdesign & ljusdesign Scenkonstkollektivet Bonthrop
Musik & ljuddesign Christoffer Karlsson
Mask- & perukdesign Agnes Kenttä
Skådespelare Ardalan Hakimi Fard, Hilda Rydman, Anja Rajić & Malou Zilliacus

Recensioner:
”En uppsättning som som flödar av energi och stora frågor” SvD
”ung scen/öst tar sin publik på största allvar och räds inte de svåra frågorna” Corren
”Som en stor fest” Kultursidan